Op Tiengemeten kun je nog helemaal opgaan in de natuur..

Tiengemeten is een eiland in de provincie Zuid-Holland. Het werd bij de gemeentelijke herindeling in 1984 deel van de gemeente Korendijk, maar was voor die tijd gesplitst tussen Goudswaard en Zuid-Beijerland. De naam duidt op de grootte: een gemet is een oude landmaat van ruim 0,4 hectare. Tiengemeten is 7 km lang en 2 km breed. De maat van het eiland en de naam zijn nu dus niet meer met elkaar in overeenstemming: 10 gemeten is ongeveer 4 hectare, wat wil zeggen: een stuk van 100 bij 400 meter. Het eiland was oorspronkelijk grotendeels verpacht aan boeren. Sinds 1997 wordt het door Natuurmonumenten beheerd als nat natuurgebied… lees verder op …http://nl.wikipedia.org/wiki/Tiengemeten

Op de site van Natuurmonumenten vind je alle informatie over Tiengemeten .. www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/tiengemeten  ..

De Delftse fotoclub FC59 wandelde ook een rondje op het eiland, er werd natuurlijk van alles gefotografeerd.. ook de Schotse Hooglanders.. we laten ze hier even zien.. zomaar.. Tiengemeten, maar dan eens anders!

Tiengemeten op Google vanuit de satelliet
Tiengemeten op Google vanuit de satelliet

booth-magazine-tiengemeten-6 booth-magazine-tiengemeten-4 booth-magazine-tiengemeten-7

booth-magazine-tiengemeten-8 booth-magazine-tiengemeten-9

booth-magazine-tiengemeten-10