Bilbao & Caves Marques Riscal

Ontdek Bilbao als nieuwe “Citytrip” in Spanje.

1. De grote trekpleister van Bilbao is het Guggenheim museum.Het gebouw van het Guggenheim museum is groots! Het gebouw lijkt op een schip, maar ook op een bloem in bloei. Frank Gehry is de architect van dit fraaie gebouw.

2. Niet ver van het Guggeheim museum hangt de Zubizuribrug ontworpen door  Calatrava. Deze brug over de rivier Nervión bestaat uit een hellende boog die het oude en het nieuwe centrum met elkaar verbindt

3. De overdekte markt  Mercado de la Ribera. Deze  markt op de oever van de Ria de Bilbao, heeft een Art-deco gevel met grote vensters met gebrandschilderd glas.

4. Genieten van de sfeer Siete Calles in het oude centrum . Dit zijn zeven evenwijdige straten  waar Bilbao in de veertiende eeuw ontstond.

5. Catedral de Santiago. Deze veertiende eeuwse gotische kathedraal is gewijd aan de patroonheilige van Bilbao, Sint Jacobus. De kathedraal ligt op één van de pelgrimroutes naar Santiago de Compostela.

6. Plaza Nueva. Dit neoklassieke plein uit de negentiende eeuw wordt omringd door gebouwen met arcaden. Onder de bogen zien we winkels, cafeetjes en restaurants.

7. Rondvaart over de Ria de Bilbao.

8. Funicular de Artxanda. Dit kabeltreintje uit 1915 brengt je in vijf minuten op  300 meter hoogte.

9. Museo de Bellas Artes de Bilbao, museum van schone kunsten.

Maar bezoek ook de caves van Marques de Riscal. Je bent meer dan welkom in dit fraaie gebouw. Ontworpen door dezelfde Frank Gehry van het Guggenheim museum.

booth1-marques booth2-marques booth3-marques booth4-marques booth5-marques