Snapseed – fotobewerking app

Jouw foto’s op je smartphone of tablet professioneel bewerken? Probeer dan de app snapseed eens. Vrijwel alles wat photoshop kan, kan deze app ook. Verdiep je er eens in, het werkt super. Hieronder zeeland vlak voor de landing in Rotterdam. Door het raampje gemaakt. De foto mag best wat pit hebben. Wat contrast dus, 40% hdr erbij, uitsnijden, zw/w proberen & een voorbeeld, classic items, van zo’n instagram kleurtje.

 

image
Deze foto, vliegend boven zeeland, mag ietsje meer pit & details

 

image
Instructies bij het openen van de App, of  komen op door op het vraagteken te tikken!
image
Onderaan alle menu’s, scrollend van links naar rechts. Selective adjust is mooi om een bepaald deel van het beeld meer licht, kleur of contrast te geven. Onder “Tune” zitten alle zaken als licht, levendigheid, kleur, contrast en kleurtoon
image
Probeer drama en zie wat er gebeurt, HDR geeft mooie details maar ook ruis! Grunge is apart en moet je mooi vinden, met center focus kan je bijv de randen van de foto donker maken.
image
Tilt shift maakt delen van de foto scherp en onscherp, geeft het effect van een oude camera, retrolux zegt het al “lekker retro” en via frames kan je een mooi randje rondom je foto uitzoeken
image
Dit zijn de keuze die je krijgt als je op Tune drukte en verticaal “swiped”, vervolgens tunen door de keuze “horizontaal te swipen”
image
Dit is 100% HDR, veel details maar ook teveel ruis, dus met mate gebruiken.
image
Linksonder het raampje croppen we weg!
image
In het ZW/W menu veel keuzes in de verschillende zwart/wit mogelijkheden.
image
Tenslotte de keuze vintage, geeft van die mooie “instagram” kleurtjes. Maar let op, je krijgt er ook zo’n achtergrond ruisje bij. Binnen het menu kan je de invloed van de keuze weer minderen, het contrast en belichting minderen en ook dat lelijke ruisje..!   Hieronder onze versie, met 10% HDR, een beetje contrast, Vintage Style5 texture strenght 0%,style strenght 20%.   Tenslotte.. veel succes! en geniet van de complimentjes!

booth-snapseed